zaterdag 25 maart 2017 ‘Landelijke verschillen klompvoetzorg moeten kleiner’

“De zorg voor kinderen met klompvoetjes kan nóg beter”, vindt kinderorthopeed Arnold Besselaar, werkzaam bij Máxima Medisch Centrum (MMC) en het Catharina Ziekenhuis. Hij organiseert deze week voor de vijfde keer het landelijke klompvoetcongres om de zorg te verbeteren en verschillen in behandelaanpak te verkleinen. Als grootste klompvoetcentrum van Nederland speelt MMC een belangrijke rol in bijscholing.

 

 

Klompvoet behandeling
 

Kinderorthopeden en gipsmeesters uit heel Nederland volgen hier deze week een tweedaagse bijscholing: na een training van de Ponseti-behandeling worden complexe gevallen van klompvoeten besproken: “De discussie met elkaar aangaan is belangrijk, een gezamenlijke aanpak kan deze kinderen met grote dilemma’s helpen. Kinderorthopeed Naomi Davis van het Royal Manchester Children’s Hospital is aanwezig om haar ervaringen te delen. We bespreken de verschillende aanpakken en pogen zo tot gelijke zorg te komen.”

 

Samenwerking met ouders
Bijzonder is dat de Nederlandse oudervereniging klompvoetjes bij het congres aanwezig is. In de afgelopen jaren ontwikkelden medische professionals samen met ouders, met Besselaar als voorzitter, een richtlijn voor de behandeling van klompvoeten. “Het perspectief van de ouder als ervaringsdeskundige is belangrijk. Samen blijven we werken aan de kwaliteit van de toekomstige klompvoetzorg en gelijkheid binnen Nederland.”

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kinderorthopedie

 • Bezoekadres:
  De Run 4600, 5500 MB Veldhoven
 • Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag 08.15u tot 16.45u
 • Telefonische bereikbaarheid:
  8.30-17.00 uur
  (040) 888 8620
 • Routenummer:
  066 of 016 (zie uw afspraakbevestiging)
 • Plattegrond:

  Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)