Functie: orthopedisch chirurg
Specialisme: orthopedie
Telefoonnummer: (040) 888 86 20

Na haar studie geneeskunde in Rotterdam vervolgde Yvon den Hartog haar opleiding tot orthopedisch chirurg en traumatoloog in Rotterdam. Vervolgens heeft zij zich verder gespecialiseerd in heupchirurgie in Delft. Bij het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is zij daarna Chef de Clinique Orthopedie geweest. Sinds 2016 werkt zij als orthopedisch chirurg in Máxima Medisch Centrum.

 

Yvon geeft vaak voordrachten op internationale wetenschappelijke congressen en publiceert regelmatig artikelen in wetenschappelijke tijdschriften op het gebied van orthopedie. In juni 2016 zal zij promoveren op een proefschrift over de optimalisatie van de peroperatieve zorg voor primaire totale heupprothese patiënten. In haar vrije tijd is Yvon actief in het medisch team van het TT-circuit in Assen.

 

Als orthopedisch chirurg vindt Yvon goede communicatie erg belangrijk. Daarnaast beseft zij dat elke patiënt uniek is. Door de verschillende behandelopties te bespreken met een patiënt en diens familie, gaat ze samen met de patiënt op zoek naar de beste behandeling.

 

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging(NOV)
  • Federatie Medisch Specialisten (FMS)
  • Lid Editorial Board World Journal of Orthopedics